רוצה לטוס עם חיית המחמד שלכם לחופשה חלומית, שליחות דיפלומטית או רילוקיישן מטעם העבודה?
אין בעיה! צוות הסוכנות להטסת חיות מחמד ריכז עבורכם את עשרת הטיפים החשובים ביותר
- לכל מדינה יש חוקים ורגולציות לייבוא וייצוא חיות מחמד. יש להתעדכן בחוקים וברגולציות הן במדינת היעד והן במדינת המוצא ובמקרים בהם חניית ביניים מתוכננת כחלק מהטיסה, יש לבדוק לגבי החוקים לייבוא/ייצוא חיות במדינה זו.
- בדיקות וטרינריות הינן קריטיות להטסת חיות מחמד. לפני שאתם פונים לווטרינר אנא וודאו שאתם יודעים בדיוק אילו חיסונים, בדיקות וטיפולים מונעים נחוצים ו/או מומלצים לקראת הטיסה.
- לכל חברת תעופה יש חוקים וסטנדרטים להטסת חיות (בין אם זה בקבינת הנוסעים או בתא המטען המרכזי). לפני שאתם מזמינים כרטיסי טיסה בחברת תעופה מסוימת רצוי לבדוק את המדיניות שלה להטסת חיות ולראות שהיא חברת תעופה "ידידותית" גם לחיות ולא רק לבני אדם.
- רצוי תמיד לבחור מסלול טיסה ישיר (ללא חניות ביניים ארוכות או אפילו קצרות) וכן רצוי להימנע מטיסה עם חיות מחמד בתקופת החגים ובסופי שבוע, שכן אז שדות התעופה עמוסים ויש יותר סיכוי לתקלות וטעויות בקרב צוותי הקרקע ו/או צוותי האוויר.
- לידיעתכם ישנן שתי דרכים לטוס עם חיית המחמד במטוס: ניתן להטיס חיית מחמד בתוך קבינת הנוסעים (לצדכם) או בתא המטען המרכזי (בו מאוחסנות המזוודות שלכם). חשוב לוודא האם חברת התעופה מותירה הטסת חיית מטען בקבינה ומה הקריטריונים לכך לפני שמזמינים כרטיס.
- חשוב לרכז את כל המידע בנוגע לכלובי הטסה לחיות שכן לא ניתן כיום להטיס חיה (בטיסה בינלאומית) שלא על פי הסטנדרטים כלומר כלוב הטסה בעל תו תקן בינלאומי .Airline Approved Kennel
- רכזו את כל המידע שניתן על כלוב ההטסה שלכם כולל מידע על: סימון הכלוב, אילוף חיית המחמד לשהייה בכלוב והכנת הכלוב לטיסה (שתייה, חיתולים וכיו"ב).
- לאחר שאתם מכניסים את חיית המחמד לכלוב יש לאבטח את הכלוב כך שלא ניתן יהיה לפתוח אותו ושהוא לא יפתח בטעות או במקרה. אבטחת הכלוב הינה קריטית בעיקר כאשר חיית המחמד נשלחת לתא המטען הראשי ולא לקבינת הנוסעים יחד עם בני המשפחה.
- יש לוודא מול חברת התעופה, לפחות 24 לפני ההמראה, שההזמנה שלכם נקלטה במערכת וכי החיה/חיות שלכם רשומה/רשומות על הטיסה.
- הימנעו ממתן חומרי הרדמה וטשטוש לחיות לקראת הטיסה אלא אם כן וטרינר מוטס הורה לכם לפעול אחרת.